Pomenirea Arhimandritului Epifanie Bulancea la Mânăstirea Măgura Ocnei.

Ziua de 4 mai a fost una cu o însemnătate deosebită pentru orașul Târgu Ocna, dar mai ales pentru maicile de la Mănăstirea Măgura. Parintele duhovnicesc al multor credincioși, ctitorul Mănăstirii și al multor locașuri de închinare din țară, vrednicul de pomenite Arhimandritul Epifanie Bulancea a fost comemorat astăzi de preoți și credincioși veniți din toate părțile țării.

Răspunzând chemării duvohnicului lor și având dragoste față de oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu, ei au ales să dedice această zi lui Dumnezeu prin participarea la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia părintelui exarh, Arhimandritul Serafim Huzdup. Răspunsurile la strană au fost oferite de către preoți și studenți teologi din cuprinsul Protoieriei Onești. 
La finalul slujbei săvârșite în biserica Mănăstirii, cu toții au ieșit întru întâmpinarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

A urmat apoi săvârșirea slujbei Aghizmei și sfințirea noului magazin bisericesc al Mănăstirii. 
Evenimentul de astăzi s-a încheiat prin săvârșirea slujbei de pomenire a părintelui Arhimandrit Epifanie Bulancea în jurul mormântului său. După citirea rugăciunii de dezlegare rostită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, s-a evidențiat prin glasul Arhipăstorului nostru vrednicia și viața de sfințenie a vrednicului duhovnic, Arhimandritul Epifanie.

La final au fost invitați de către maica stareța Monahia Filoteea toți cei participanți, la agapa pregătită pentru pomenirea părintelui Epifanie Bulancea.

A relatat pr. Elisei Roncea

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on