Parastas in memoria parintelui Cristian Mazilu în parohia „Sfintii Împărați” Târgu Ocna

Sambata 8 august 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc în parohia „Sfintii Împărați” Târgu Ocna un moment duhovnicesc, prin care s-a marcat perioada celor șase luni trecute de la adormirea în Domnul a părintelui Cristian Gabriel Mazilu. În acest context, la primele ore ale dimineții, s-a săvârșit slujba Utreniei urmată de Dumnezeiasca Liturghie, de către un sobor de preoți din orașul Târgu Ocna.

În timpul Sfintei Liturghii, în cadrul ecteniei pentru adormiți, au fost pomeniți pe lângă parintele Cristian Gabriel atât parintele Marius Gabriel Bărăscu trecut la cele veșnice în urmă cu un an, precum și cei doi ctitori ai bisericii, de asemenea clerici: Ioan și Andrei. În continuare, sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgaoanu, la mormântul parintelui Cristian Gabriel din proximitatea bisericii, s-a săvârșit slujba parastasului. La acest moment au participat pe lângă preoții slujitori și familia părintelui și credincioși ai parohiei. Evocând personalitatea celui care peste două decenii a păstorit parohia din cartierul Țărăncuța, părintele protoiereu a subliniat aspecte din activitatea și viața părintelui Cristian Gabriel, exprimându-și totodată compasiunea și sprijinul față de doamna preoteasa Nicoleta și cele două fiice Teofan-Andreea și Irina. După obiceiul creștinesc, dar respectând cu atenție normele în vigoare privind Epidemia Covid 19, s-au împărțit pachete și ofrande tuturor celor prezenți.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on