Măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică asigurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău

Pentru păstrarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, patrulele de jandarmi vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni.

Structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău vor acţiona proactiv pentru asigurarea ordinii publice la manifestările cultural artistice şi sportive organizate în acest sfârşit de săptămână şi vor participa la menţinerea ordinii publice.

Echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât şi în sistem integrat, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement fiind în măsură să intervină de urgenţă pentru a preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi siguranţei publice.

Concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, jandarmi băcăuani vor executa misiunile permanente de pază şi protecţie la obiectivele din responsabilitate în vederea prevenirii faptelor antisociale.

Structurile montane şi balneare de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, vor monitoriza permanent zonele turistice Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi vor veghea la menţinerea ordinii publice, fiind pregătiţi să intervină şi în situaţii de urgenţă.

Pentru a evita situaţiile nedorite, jandarmii montani sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări:

– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, condiţiilor climaterice locale, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii;

– să deţină echipament adecvat zonei de munte şi trusă de prim ajutor;

– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;

– să nu folosească mijloace sau vehicule motorizate fără permis de acces în zona muntoasă.

Jandarmii băcăuani vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările sportive ce vor avea loc în această săptămână.

Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la aceaste competiţii sportive vor fi asigurate de efective din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.

Competiţiile sportive sunt următoarele:
– meciul de de fotbal din cadrul Ligii a IV , dintre echipele C.S.M. Moineşti şi A.S. Filipeşti ,17.03.2018, ora 11.00.

– meciul de de handbal masculin din cadrul Campionatului Naţional – Juniori III dintre echipele C.S.M. Bacău şi LPS Vaslui I, 17.03.2018, ora 11.30, Sala Orizont;

– meciul de de fotbal din cadrul Ligii a IV , dintre echipele A.C.S. Viitorul Nicolae Bălcescu şi C.S. Uzul Dărmăneşti, 17.03.2018, ora 15.00, Sala Sporturilor;

– meciul echipele de handbal masculin din cadrul Campionatului Naţional – Juniori II dintre C.S.M. Bacău şi CSS Bacău/ Sala Orizont,18.03.2018,începând cu orele 11.00;

– meciul de fotbal din cadrul Ligii a IV , dintre echipele C.S. Dofteana şi A.C.S. Gauss Bacău,18.03.2018, începând cu orele 11.00;

– meciul de fotbal din cadrul Ligii a IV , dintre echipele A.S. Aripile Cleja şi A.S. Vulturul Măgireşti,18.03.2018, începând cu orele 11.00.

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestor competiţii sportive jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei, activităţi incluse în cadrul programului „Invitaţie la Fair-Play!”.

Jandarmii recomandă suporterilor să-şi încurajeze civilizat echipa favorită astfel încât în incinta şi în afara sălii sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă specific desfăşurării competiţiilor sportive, să nu folosească materiale pirotehnice care ar putea periclita siguranţa participanţilor la aceste manifestări , să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor , în apropierea şi în incinta sălii sportive.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

INFORMARE, RELATII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL