Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Targu Ocna, cu privire la prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, aflat sub conducerea primarului Stefan Silochi, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de miercuri 11.03.2020, a luat mai multe decizii în sensul prevenirii infectării populației din Targu Ocna cu Coronavirus.

Măsurile au fost luate în contextul epidemiologic actual de la nivel european, a cazurilor semnalate la nivel național, precum și a stării potențial generatoare de situații de urgență de la nivel local. Este vorba de cetățeni cu domiciliul în orașul Targu Ocna care se reîntorc din zonele afectate de virusul Covid-19 și care reprezintă factori de risc.

Pe teritoriul orasului Targu Ocna nu se înregistrează nici un caz de persoană confirmată cu coronavirus, dar 14 persoane se afla in izolare la domiciliu care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari și DSP Bacau.

Au fost invitati: directorii unitatilor de invatamant din Targu Ocna, asistentii medicali din scoli, asistentul medical comunitar, agentii economici importanti de pe raza orasului, medicii de familie, reprezentanti ai politiei si jandarmeriei, salariati ai primariei.

Masurile luate:

  • in scoli s-au introdus aparate cu dezinfectante chiar de la deschiderea anului scolar
  • grafice de dezinfectii
  • dezinfectarea scolilor cu o firma specializata
  • dezinfectarea interiorului primariei (toate birourile au fost dezinfectate)
  • monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu
  • functionarea Primariei Targu Ocna nu va fi afectata, nu se va restrictiona nimic
  • s-au instalat dispensere cu dezinfectanti pentru maini la fiecare intrare

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on