Jocuri dinamice, interactive, cu multă veselie, mișcare și interacțiune pentru copiii salariaților de la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Într-o lume în care copilărie însemnă calculator, telefon, tabletă și ore în șir petrecute în fața televizorului, astăzi 27.06.2018, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, copiii salariaților au explorat lumea părinților lor prin intermediul poveștilor și al incursiunii în universul educației profesionale.
Începând cu ora 08.30 micii și marii vizitatori au fost împărțiți în două grupe, în funcție de vârstă, și au pornit cu toții într-o frumoasă și interesantă vizită în Școală.
Apoi, grupa celor peste zece ani au participat la exerciții de cunoaștere a armamentului și a mijloacelor de imobilizare, având posibilitatea să învețe în Simulatorul de specialitate modalitatea de utilizare a acestora. Cu această ocazie, copiilor le-au fost prezentate mijloacele de imobilizare și au dobândit cunoștințe ”temeinice” despre armamentul din dotarea unităților de penitenciar, având totodată posibilitatea să-l și mânuiască sub îndrumarea coordonatorilor .
Grupa copiilor sub zece ani, cu ajutorul păpușilor și a marionetelor, s-au identificat cu personaje precum Dragonul, Castorul, Purcelușul, Omiduța, Caracatița, Cocoșul, Elefantul, Broscuța, în cadrul unui program plin de jocuri dinamice, interactive, cu multă veselie, mișcare și interacțiune sub îndrumarea doamnei ofițer psiholog Carmen Preda.
Parașuta colorată a făcut deliciul copiilor mici, demonstrându-le încă o dată că știu să identifice culorile, că abilitățile motrice sunt bine dezvoltate și puse în valoare prin neastâmpăr permanent. Nu a lipsit nici clasicul șotron desenat de copii pe platoul școlii, care însă nu a mai apucat să fie jucat din cauza ploii ce a șters toate desenele, nu înainte de a fi totuși admirate de către părinți și invitați.
Entuziasmați de experiența trăită în universul școlii noastre, toți copii, mari și mici, au beneficiat și de un antrenament ”intens” de autoapărare și intervenție profesională în sala de sport, după care au savurat masa de prânz, acompaniată de un dulce delicios oferit de către Școală.
Ziua s-a încheiat cu poze, îmbrățișări și dorința fermă a copiilor de a reveni cât mai curând.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on