Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017 – 2018 la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

”Cel care deschide ușa unei școli, închide o închisoare” – Victor Hugo

Miercuri, 10 octombrie 2017, ora 12.00, la sediul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, a avut loc FESTIVITATEA DE DESCHIDERE a anului şcolar 2017 – 2018, eveniment ce marchează debutul unei noi generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de penitenciare.
În acest an, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna pregătește un număr de 270 elevi români pentru sistemul penitenciar românesc, din care 61 elevi vor urma cursurile în cadrul Structurii de Învățământ Arad arondată Școlii.
În buna tradiție de colaborare cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova, anul acesta, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna se vor pregăti și un număr de 17 de elevi din Republica Moldova.
Evenimentul a avut loc la sala de festivități a școlii și a debutat cu intonarea imnului național, discursul oficial de deschidere a anului școlar, rostit de către directorul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, comisar șef de penitenciare Vasile SCUTARU, continuând cu înmânarea cheii Școlii de către şeful promoţiei SNPAP 20, agent de penitenciare Elena Cristina NICOLAIE, monitorului de curs pentru anul școlar 2017 – 2018, elev Mădălin Ionuț GHIȚĂ.


Festivitatea de deschidere a continuat cu binecuvântarea elevilor de către Preot capelan Florin SMARANDI.
Au luat cuvântul doamna Comisar șef de penitenciare Ioana MORAR – Director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și primarul oraşului Tîrgu Ocna Ec. Ștefan ȘILOCHI.
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna își deschide porțile, permițând elevilor ei să pătrundă în tainele științei penitenciare, având încredere deplină în dorința acestora de cunoaștere și perfecționare continuă, materializată în schimbările pe care le vor determina în sistemul penitenciar românesc, aflat în plin proces de evoluție și modernizare.