„FĂRĂ EDUCAȚIE NU EXISTĂ VIITOR” – Activitate desfasurata la nivelul Centrului Educativ Tg. Ocna

Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat  în școală”-Albert Einstein

Pentru a marca  ,,Ziua internaționala a educației în penitenciare ” în data de 19.10.2018,un grup format din 9  persoane private de libertate  au participat la proiectul educativ ,,FĂRĂ EDUCAȚIE NU EXISTĂ VIITOR!” alături de elevi de la  Liceul Tehnologic Tg.Ocna.

           Pe 13 octombrie se  sărbătoreşte  Ziua Internațională a  Educației în Penitenciare .Este recunoscută importanța  formării culturii, valorilor şi moralei unei societăţi . Educaţia stă, indiscutabil, la baza evoluţiei pozitive a unui stat. La 13 octombrie 1989, Consiliu Europei a adoptat un set de recomandări  care subliniază nevoile și responsabilitățile în ceea ce privește educația persoanelor încarcerate în Europa.

         Proiectul urmăreşte implicarea tinerilor din centru şi comunitate în dezbateri  care să le dezvolte conştiinţa şi conduita morală, bazată pe respectul faţă de semeni, transformarea comportamentelor cotidiene ale tinerilor în stiluri de viaţă sănătoase şi durabile.

Activităţi desfasurate:
 
  Dezbatere/alocuţiuni pe tema Educației
 Realizarea unor afișe
http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on