Eliberari din penitenciarele din Tirgu Ocna

In prima zi de la intrarea in vigoare a legii privind recursul compensatoriu au fost eliberati conditionat 2 detinuti  de la Spitalul Targu Ocna, iar in perioada urmatoare ar putea fi pusi in libertate alti 19 detinuti, de la Centrul Educativ Targu Ocna 4, in perioada urmatoare ar putea fi pusi in libertate alti 19, la SNPAP Tg. Ocna ar putea fi pusi in libertate 10 detinuti.

Legea privind recursul compensatoriu prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare fiecare detinut va beneficia de sase zile considerate efectuate intra in vigoare joi, urmand ca primii detinuti beneficiari ai noului act normativ, sa fie deja pusi in libertate.

Conform legii, conditiile necorespunzatoare se refera la cazarea intr-un spatiu mai mic sau egal cu 4 mp/detinut, care se calculeaza, excluzand suprafata grupurilor sanitare si a spatiilor de depozitare a alimentelor, prin impartirea suprafetei totale a camerelor de detinere la numarul de persoane cazate in camerele respective, indiferent de dotarea spatiului in cauza; lipsa accesului la activitati in aer liber; lipsa accesului la lumina naturala sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilatie; lipsa temperaturii adecvate a camerei; lipsa posibilitatii de a folosi toaleta in privat si de a se respecta normele sanitare de baza, precum si cerintele de igiena;existenta infiltratiilor, igrasiei si mucegaiului in peretii camerelor de detentie.

Perioada pentru care se acorda zile considerate ca executate in compensarea cazarii in conditii necorespunzatoare se calculeaza incepand cu 24 iulie 2012.

sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22066119-lista-penitenciarelor-unde-fost-eliberata-conditionat-prima-transa-529-detinuti-penitenciarul-giurgiu-fruntea-listei-cei-eliberati-condamnari-pentru-omor-talharii-furturi.htm