Elevi ai SNPAP TgOcna participanti Conferința Națională cu participare internațională ” Decret – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a III a Bacau

În zilele de 09 și 10 noiembrie 2017 a avut loc Conferința națională cu participare internațională ” Decret – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a III a, organizată de către Universitatea ”GEORGE BACOVIA” Bacău în parteneriat cu Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna și alte instituții partenere.
În prima zi, la sediul Universității ”George Bacovia”, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței fiind acordate de diplome aniversare pentru 25 de ani de la înființarea acesteia, urmată de susținerea în plen a comunicărilor științifice pe teme legate de infracțiunile de serviciu, încălcarea drepturilor constituționale ale românilor din Ucraina prin articolul 7 al noii legi a învățământului, răspunderea juridică pentru prejudiciul cauzat de un izvor de pericol sporit, modelele radicalizării și deradicalizării fundamentalismului islamic în Europa, autoritatea polițienească și alte teme realizate de către participanți.
Sesiunea de prezentare a comunicărilor științifice a fost urmată de lansarea a trei cărți scrise de Lect. Univ. dr. Nelu Niță, Lect. Univ. dr. Ioana – Alina Szabo și Prof. univ. dr. Viorica Paraschivescu și de masa rotundă pe tema ”Etică, deontologie și transparență decizională”.

La lucrările Conferinței au participat reprezentanții Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna însoțiți de profesori de la catedra Științe juridice și socio – umane și Teorie și practică penitenciară și un număr de 14 elevii.
A doua zi a Conferinței a debutat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare cu organizarea mesei rotunde cu tema ”Politici penale eficiente pentru reducerea numărului de persoane care ajung în detenție”, în cadrul căreia a fost prezentat studiul ”Aspecte de justiție restaurativă privind metode alternative la pedepsele privative de libertate”.
Participarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna în calitate de partener la organizarea ediției a III a a Conferinței, reprezintă o continuarea a demersurilor de dezvoltare a competențelor în rândul elevilor în materie de prevenire și gestionare a fenomenului infracțional, cu aplicabilitate specifică domeniului execuțional penal.