Elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tirgu Ocna participanti la Turneul Internațional ”KURULTAI”

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tirgu Ocna, au acceptat provocarea lansată de Uniunea Democrată Tătară, de a participa la Turneul Internațional ”KURULTAI”, desfășurat în localitatea Valul lui Traian, județ Constanța.

Turneul internațional este echivalentul celebrului Naadam, însemnând ”cele trei jocuri” practicate în armata lui Genghiz Han, fiind declarat de către UNESCO ca făcând parte din lista ”Patrimoniului cultural intangibil al umanității”.

Însoțiți de către Inspector de penitenciare Mihai GOSAV, profesor de autoapărare și intervenție profesională, elevii Cristian PRUNDOIU și Emanuel Dadas MIRCEA, au participat în cadrul lotului României, în ziua de 15 octombrie 2017 la luptele cu specific tătăresc.

În urma competiției strânse, elevii Școlii noastre, dar și profesorul care i-a însoțit, au câștigat locul III.

Participarea la acest eveniment sportiv, face parte din demersurile Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, de implicare a elevilor în activități multiple destinate promovării în rândul acestora a spiritului de echipă, a disciplinei, rigurozității și perseverenței, necesare unui bun lucrător de penitenciare.

„Acceptă provocările pentru a putea simţi bucuria victoriei.”  – George S. Patton