Drepturile Omului, le cunosc?

 
Asociația GenerațiaSchimbării – AGES împreună cu Asociația Rubik Key și Asociația JUNII, vor realiză activitate de informare, în orașul Dărmanești din Județul Bacău.
Ca și activitate centrată vom face o sesiune de informare și lucru în echipe a ceea ce înseamnă *DrepturileOmului*.
 
Evenimentul este realizat în cadrul „Laboratorului de educație pentru drepturile omului în mediul rural” este un proiect al FITT Timișoara, care are ca scop pregătirea a 30 de tineri, lucrători de tineret din mediul rural sau care pot desfăsura activităti în mediul rural pentru a utilize educația pentru drepturile omului ca instrument pentru combaterea și prevenirea discriminării, a discursului instigator la urăși a excluziunii sociale a tinerilor din comunitătile rurale din România.
 
Îngrijorarea cu privire la intensificarea discursului instigator la ură (DIU) față de grupuri vulnerabile din societate a generat mobilizarea unei miscări globale de combatere a acestuia, No Hate Speech Movement.
 
Ca răspuns pe teritoriul României, proiectul Switch OFF/Online Speech face parte din această desfăsurare de forțe la nivel internațional, propunându-și să crească nivelul de conștientizare al cauzelor și efectelor negative la care instigarea la ură dă naștere, dar și să scadă incidența lui, în special în mediul online.

 
Poate printer cele mai mari provocări cu privire la DIU se numără chiar definirea propriu-zisă a acestuia. Deseori confundat cu discriminarea, el reunește, după definiția dată de ConsiliulEuropei, “toate formele de exprimare care diseminează, incită, promovează sau justifică ură rasială, xenofobia, anti-semitismul sau alte forme de ură bazate pe intolerantă, inclusiv: intoleranță exprimată de naționalismul agresiv sau etnocentrism, discriminare și ostilitate împotrivă minoritătilor, migrantilor și persoanelor ce sunt descendenția imigranților.” Cu toatea cestea, instigarea poate imbrăca multe haine și poate fi găsită în orice fel de activitate.
De unde canalizarea atenției preponderant în zona Internetului?
Cum, de obicei, preocupările majore pornesc din raționamente simple, așa și creșterea virulentă a manifestărilor pe marginea DIU poate fi explicată prin faptul că formatorii de opinie și persoanele publice sunt la un device (dispozitiv) distantă de generare a polurilor de opinie, care, din neglijentă, capătă dimensiuni alarmante.
 
 
Traineri: Ciobanu Florin, Andrei Prundeanu.
Facilitator: Mihalache Mihai-Bogdan
 
Pentruoriceintrebărivăstăm la dispoziție:
Ciobanu Florin – coordonatoreveniment
ciobanu.florin10@yahoo.ro
0726 519 727.
 
Evenimentulvaavealoc la LiceulTehnologicDărmănesti,sâmbătă 14 octombrieîncepând cu orele 10:00.
Participarea la evenimentestegratuită.