Conferința națională cu participare internațională ” Decret – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a IV a, dedicată Centenarului Marii Uniri la SNPAP Tirgu Ocna

În zilele de 22 și 23 noiembrie 2018 a avut loc Conferința națională cu participare internațională ” Decret – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a IV a, dedicată Centenarului Marii Uniri – „100 de ani în evoluția și transformările Statului Român”.
Evenimentul a fost organizat de către Universitatea ”GEORGE BACOVIA” Bacău în colaborare cu Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna și alte instituții partenere.
În prima zi, la sediul Universității ”George Bacovia”, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței, fiind susținute în plen comunicări științifice pe teme legate de evoluții și bune practici în investigarea, prevenirea și combaterea diferitelor forme de manifestare a devianței și delincvenței, consolidarea rolului cercetării științifice academice în prevenirea și combaterea devianței și delincvenței, precum și prezentarea și consolidarea politicilor naționale antidrog în context european.
La lucrările Conferinței de la sediul Universității ”George Bacovia” au participat reprezentanții Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna însoțiți de un număr de 27 de elevi.

A doua zi, Conferința s-a desfășurat la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, Programul a debutat cu prezentarea studiului de caz având ca temă ” Motivația infracțională în rândul deținuților”, realizat de către o echipă de specialiști din cadrul Școlii, urmată de prezentarea de către directorul Școlii a abordării metodice transdisciplinare a lucrării practice privind ”Luarea de ostatici”.