Comunicat de presă – Centrul Educativ Târgu Ocna: ZIUA POETULUI MIHAI EMINESCU și ZIUA CULTURII

Data de 15 ianuarie, aniversarea nașterii lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850), a fost legiferată din 2011 drept Ziua Culturii Naționale.

Tânăra generație românească se află sub influența operei poetice a lui Eminescu. Prin el, gândirea și sensibilitatea românească au trăit o extindere a orizontului lumii, al cugetării și al simțirii care ne-au transformat în mod esential.

Așa cum scria și Tudor Vianu ” Eminescu a fost o personalitate copleșitoare care i-a impresionat pe contemporani prin  inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultura de nivel European, bogăția și farmecul limbajului. Din acest motiv putem spune că fără Eminescu am fi mai altfel și mai săraci ”

Ziua poetului naţional Mihai Eminescu a fost marcată şi de către persoanele internate din cadrul Centrului Educativ Tîrgu Ocna prin desfășurarea unor activităţi precum:

Ø  Dezbateri și prezentări de materiale referitoare la viaţa şi opera marelui poet

Ø  Concurs tematic ,,Mihai Eminescu’’- poet național

Scopul acestor activităţi este de a promova valorile naţionale prin conștientizarea importanței operei eminesciene, de a dezvolta şi cultiva în rândul tinerilor internați  gustul pentru frumos şi cunoaşterea simbolurilor naționale.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on