CENTRUL JUDEŢEAN DE EXCELENŢĂ BACĂU și-a deschis și anul acesta porțile pentru toți elevii care și-au dorit să îmbrățișeze, ca în fiecare an, performanța.

CENTRUL JUDEŢEAN DE EXCELENŢĂ BACĂU – „PAŞI SPRE SUCCES” și-a deschis și anul acesta porțile pentru toți elevii care și-au dorit să îmbrățișeze, ca în fiecare an, performanța.
5 octombrie a constituit o dată importantă în calendarul activităților. Testarea scrisă la ambele discipline a avut ca scop selectarea celor mai buni dintre cei mai buni. Dar acesta nu a fost decât începutul. Sâmbătă de sâmbătă, cadre didactice și elevi se vor reuni pentru a descifra tainele ascunse ale limbii române, pentru a călători prin universul nemărginit al literaturii și pentru a dezlega misterele problemelor și exercițiilor de matematică.


La START s-au înscris 7 centre, trei din orașul Bacău și patru din Onești, Moinești, Comănești și Târgu Ocna :
 Şcoala Gimnazială Nr. 10 Bacău – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 1
 Şcoala Gimnazială „Al. Ioan Cuza” Bacău – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 2
 Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 3
 Şcoala Gimnazială „Emil Racoviță” Oneşti – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 4
 Școala Gimnazială Nr.2 Tg. Ocna – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 5
 Şcoala Gimnazială „George Enescu” Moineşti – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 6
 Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Comăneşti – Centrul Judeţean de Excelenţă Nr. 7
Actorii implicați în această călătorie sunt elevii claselor a III-a și a IV-a fascinați de matematică, dar și elevi de la clasele III – VI care au îmbrățișat pasiunea pentru limba și literatura română. Regizori vor fi cadrele didactice implicate în proiect, dascăli inimoși ce vor călăuzi pașii micilor exploratori spre succes.
Pregătirea elevilor se va derula timp de 16 săptămâni, în zilele de sâmbătă, câte 2 ore/zi, în intervalul orar 9:00 – 11:00 conform calendarului:
– octombrie : 12 și 19
– noiembrie : 16
– decembrie : 7 și 14
– ianuarie : 18
– februarie : 1, , 8 , 15 , 22 și 29
– martie : 7, 14 , 21 și 28
– aprilie : 25
Activitățile Centrului Județean de Excelență se vor desfășura sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Succes tuturor la maratonul cunoștințelor și fie ca timpul petrecut împreună să fie unul cu sens, de calitate și care să aducă un plus valoare tuturor celor implicați.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on