Centrul Educativ Târgu Ocna – Campanie de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar” – ediția a V-a

Centrul Educativ Târgu Ocna, în colaborare cu Protoieria Onești și Școala nr.7 Târgu Ocna au desfășurat, în data de 06.12.2019, o activitate din cadrul ”Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar” – ediția a V-a.

Un grup format din 25 de tineri și două cadre didactice din cadrul Colegiului „Costache Negri” Târgu Ocna au vizitat unitatea noastră, având posibilitatea de a socializa cu tinerii din cadrul Centrului Educativ.

Campania urmărește creşterea capacităţii de conștientizare în rândul tinerilor, prin expunerea și raportarea corectă a acestora, din punct de vedere psiho-emoţional, a consecințelor delincvenţei juvenile și a abandonului școlar, creșterea capacității de conștientizare a riscurilor la care tânărul este expus în mediul actual (anturajul, mass-media, consumul ridicat de alcool, țigări și stupefiante, destrămarea familiilor, dorința de afirmare și teribilismul), dar și menținerea legăturii cu mediul extern și facilitarea reintegrării sociale a tinerilor din cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna.

Au fost povestite experiențe de viață, provocări, dar mai ales s-a discutat despre pierderea libertății, lipsa celor dragi, lipsa posibilității de a face și a avea ce-ți dorești când dorești, despre program și reguli, despre regrete, relații cu părinții și despre viitor. Tinerii au identificat cu ușurință comportamentele de risc, unii amintindu-și de ele, alții confirmându-și că nu se află pe un drum sigur dacă continuă în aceeași direcție.

Activitățile din cadrul Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar se vor derula pe toată perioada anului școlar 2019-2020, cu frecvență săptămânală, în general vinerea și se vor realiza atât în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna, dar și la școlile, liceele și colegiile care doresc să participe la acest program.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on