Catedrala Romano-Catolica din Tirgu Ocna pregătită de marea sărbătoare.

In Săptămâna Mare, bisericile sunt pline de credincioşii veniţi să participe la liturghiile speciale care au loc potrivit tradiţiei în fiecare din cele cinci zile. Joi, catedralele catolice sunt pline de preoţii parohi veniţi pentru a participa la Liturghia Uleiurilor.

Potrivit tradiţiei, în Joia Mare a fost instituită taina preoţiei iar toţi preoţi vor paticipa, alături de episcopul Diacezelor la Liturghia Uleiurilor. Se vor reînnoi promisiunile făcute în momentul hirotonirii şi vor duce, fiecare în parohiile lor, uleiurile pe care le vor folosi apoi pentru credincioşi.

Tot începând cu Joia Mare, nu se mai trag clopotele şi nici nu se mai folosesc instrumentele muzicale iar credincioşii care vin seara la Biserică îşi aduc aminte de de Cina cea de Taină dar şi de trădarea lui Iuda.

Vinerea Patimilor sau Vinerea Mare este un moment marcat de o solemnitate aparte. Este singura zi din an în care nu se oficiază liturghii iar credincioşii sunt îndemnaţi să ţină post negru pentru a marca momentul crucificării.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on