Sambata, 15 august, de la ora 19.30, in Parcul Magura in cadrul manifestarilor dedicate celei de-a XV-a editie a Zilelor orasului, Carol -Teodor Peterfi va deveni cetatean de onoare al orasului statiune.

carolpeterfi

Diploma  si medalia de cetatean de onoare ii va fi inmanata lui Carol-Teodor Peterfi intr-un cadru festiv, sambata 15.08.2015, orele 19.30 cu ocazia desfasurarii ,, Zilele orasului Tirgu Ocna”- editia a XV-a.

Scurta descriere:

Carol -Teodor Peterfi s-a născut in 13 septembrie 1967 orasul statiune Tirgu Ocna.

Carol-Teodor Peterfi are 47 ani şi, din 2011, lucrează în Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, pe funcţia de Inspector (Specialist în Muniţii Chimice). Are o experienţă de 24 ani ca ofiţer de chimie militară. A îmbrăcat uniforma militară la vârsta de 14 ani, ca elev al Liceului Militar Dimitrie Cantemir din Breaza. După absolvirea liceului, a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi Nicolae Bălcescu din Sibiu, instituţie absolvită în 1989. Din 1989 până în 1999, a îndeplinit diverse funcţii de comandant de pluton şi companie CBRN, fiind dislocat la Timişoara şi Caransebeş. Între 1999 şi 2003, a activat ca ofiţer cu planificarea învăţământului, comandant al Bazei de Instrucţie NBC şi instructor şef în catedrele de management şi tactică din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru NBC. În 2005, după absolvirea Facultăţii de Comandă şi Stat Major din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, a fost repartizat în Statul Major General/Centrul Naţional Militar de Comandă, unde a îndeplinit funcţiile de ofiţer 2 şi ulterior şef al Biroului de Răspuns la Crize. Din vara anului 2008 până la trecerea sa în rezervă, prin demisie, în 2011, a lucrat ca instructor pentru planificare şi conducere operaţii întrunite NATO în cadrul Colegiului Baltic de Apărare din Tartu, Estonia.

Educaţia sa acoperă atât domenii strict militare cât şi specializări civile. Cea militară include toate cursurile de carieră inclusiv Colegiul de Război. Pe lângă acestea, a absolvit numeroase cursuri de specializare atât în ţară cât şi în străinătate. Educaţia civilă include Facultatea de Sociologie şi Psihologie, specializarea Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara, Master în „Istorie şi Tradiţii” la Facultatea de Teologie Ortodoxă/Universitatea Piteşti şi Master în „Conducere militară şi securitate” la Universitatea Naţională de Apărare din Letonia. Din 2010, activează ca cercetător doctorand al Universităţii din Tartu, Estonia, studiind corelaţia dintre religie şi aranjamentele naţionale şi internaţionale de securitate.

În cei patru ani cât a lucrat pentru OPCW, a absolvit peste 12 cursuri de specializare recunoscute internaţional, în diferite domenii printre care: siguranţă şi securitate în muncă, protecţie radiologică, pedagogie (train the trainers), situaţii de urgenţă şi altele. Tot ca membru al OPCW, a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 2013.