Campanie de prevenire a delincventei juvenile si a abandonului scolar la Centrul Educativ Targu Ocna

Centrul Educativ Târgu Ocna, în colaborare cu invitați din cadrul rețelei de apartamente ”Casa mea” și Casa de copii ”Maria Montini Lavezzari” au desfășurat, în data de 07.02.2020, o activitate din cadrul ”Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar” – ediția a V-a, în cadrul căreia s-au abordat subiecte precum: delincvența juvenilă, abandonul școlar și consumul de droguri.

Campania de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar urmărește creşterea capacităţii de conștientizare în rândul tinerilor, prin expunerea și raportarea corectă a acestora, din punct de vedere psiho-emoţional, a consecințelor delincvenţei juvenile și a abandonului școlar, creșterea capacității de conștientizare a riscurilor la care tânărul este expus în mediul actual (anturajul, mass-media, consumul ridicat de alcool, țigări și stupefiante, destrămarea familiilor, dorința de afirmare și teribilismul), dar și menținerea legăturii cu mediul extern și facilitarea reintegrării sociale a tinerilor din cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna.

Cele 15 persoane internate din cadrul Centrului Educativ  Tg. Ocna dar și invitații s-au implicat cu interes în activitate, au comunicat deschis și au împărtășit din experiențele personale, fiind apreciate, în mod special, activitățile în grupuri de lucru.

Activitățile din cadrul Campaniei de prevenire a delincvenței juvenile și a abandonului școlar se vor derula pe toată perioada anului 2020 și se vor realiza atât în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna, dar și la școlile, liceele și colegiile care doresc să participe la acest program.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on