Cadastru gratuit pentru cetățenii orasului Targu Ocna

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).

Suma totală alocată de ANCPI în această etapă de finanțare pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, pe sectoare cadastrale, este de aproape 280 de milioane de lei.

În 2019, fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016.

Astfel, începând cu data de 3 aprilie 2019, fiecare oficiu teritorial va comunica unităților administrativ-teritoriale care au solicitat finanțare în această etapă, suma de care vor beneficia și modelul contractelor de finanțare.

În județul Bacău, au fost înregistrate 59 de cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 4.656.075 lei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

Listă primării:

AGAS
ASAU
BALCANI
BARSANESTI
BERESTI-TAZLAU
BERZUNTI
BOGDANESTI
BRUSTUROASA
BUCIUMI
BUHUSI
CAIUTI
CLEJA
COLONESTI
COMANESTI
CORBASCA
COTOFANESTI
DAMIENESTI
DARMANESTI
DOFTEANA
FARAOANI
FILIPESTI
GAICEANA
GHIMES-FAGET
GIOSENI
GLAVANESTI
GURA VAII
IZVORUL  BERHECIULUI
LIPOVA
LIVEZI
MAGIRESTI
MAGURA
MOTOSENI
ODOBESTI
ONESTI
ORBENI
PALANCA
PARAVA
PARGARESTI
PARINCEA
PARJOL
PLOPANA
PRAJESTI
RACHITOASA
RACOVA
SANDULENI
SARATA
SCORTENI
SECUIENI
SOLONT
STANISESTI
STEFAN CEL MARE
STRUGARI
TARGU OCNA
TARGU TROTUS
TATARASTI
TRAIAN
UNGURENI
URECHESTI
VULTURENI

sursa: zvelt.ro

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on