Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Cartierul Tarancuta isi serbeaza hramul

Marti, 21 mai, locuitorii Cartierului Tarancuta  sarbatoresc hramul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.    La biserica din Cartierul Tarancuta vor fi prezenti, la invitatia preotului paroh, Cristian Mazilu,  preotii din localitate, care vor oficia Sfanta Liturghie, reprezentanti ai autoritatilor locale, credinciosi. Ca in fiecare an, dupa terminarea slujbei, credinciosii prezenti vor fi  invitati la o agapa crestina. 

Biserica “ Sfintii Imparati Constantin si Elena“ a fost construita din piatra si caramida, in anul 1824. Ctitori sunt preotii Ioan Doroftei si Andrei Sachelaru, care sunt reprezentati in tabloul votiv aflat pe peretele vestic al pronaosului.

La această biserică s-au efectuat reparaţii în anii 1914,1934 şi 2000. Biserica este de plan triconic, cu turla pe pronaos şi cu un mic pridvor deschis pe latura vestică. Se pare că intrarea iniţială în biserică era în partea sudică. Pictura pare a fi făcută odată cu biserica şi a fost restaurată de zugravul Ilie Grama, în 1886. şi de Mioara Pruteanu-Struteanu, în 1980.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on