Activităţi preventiv-educative ale politistilor tirguocneni, în cadrul programului educativ “Saptamana educatiei globale” la Liceul Tehnologic

          

Vineri 17 noiembrie a.c., politistii tirgucneni au desfasurat activităţi preventiv-educative, despre traficul de persoane , consumul de droguri, raspindire HIV, siguranta in mediul online si campania rutiera ,,Alege viata” în cadrul programului educativ “Saptamana educatiei globale” la Liceul Tehnologic.

Prin acest proiect politistii au atras atenţia asupra unei probleme de actualitate, un fenomen ce are o amploare îngrijorătoare. „La momentul actual, traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul dintre motivele pentru care a devenit o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută. Multe dintre victimele traficului de persoane provin din Sud-Est-ul Europei şi se încadrează în grupa de vârstă 14-18 ani, iar România este, în continuare, una dintre principalele ţări surse de victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană.

 Având în vedere faptul că adolescenţii sunt cei mai expuşi traficului de persoane,consum de droguri,etnobotanice, raspandire HIV/SIDA, sigurantei in mediul online,  ne-am propus ca, în acest an şcolar, să derulăm o serie de activităţi educative prin care să sporim gradul de conştientizare a unei probleme destul de grave, dacă ţinem cont de faptul că trăim, totuşi, în secolul al XXI-lea.

 În cadrul proiectului educaţional , am cuprins mai multe activităţi, acestea având menirea de a informa şi de a determina elevii să înţeleagă această problemă, de a le arăta riscurile traficului de persoane , consum de droguri,etnobotanice, raspandire HIV/SIDA, sigurantei in mediul online, constând în filme documentare,  a precizat comisarul sef Lucian Nastasiu, comandantul Politiei Statiunii Tirgu Ocna, coordonatorul proiectului.

Dupa  vizionarea filmelor despre traficul de persoane , consum de droguri, raspindire HIV, siguranta in mediul online si campania rutiera ,,Alege viata”, elevii liceului tehnologic au demonstrat că au asimilat destule informaţii si au fost impresionaţi de cazurile prezentate.