Activități ale polițiștilor de prevenire pentru o vacanţă în siguranţă!

O dată cu terminarea anului școlar, polițiștii de prevenire desfășoară activități specifice pentru o vacanță în siguranță, dar și pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

În această săptămână, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat activități specifice pentru o vacanță în siguranță, dar și pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

Pentru început, polițiștii s-au aflat în mijlocul copiilor de la Centrul Mozaic Bacău din cadrul Fundației de Sprijin Comunitar, care oferă servicii sociale și sprijin copiilor aflați în dificultate.

Activitățile desfășurate de polițiști alături de colegii de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au avut drept scop reducerea comportamentelor de risc și prevenirea victimizării în rândul elevilor.

Principalele discuții purtate cu elevii au vizat teme ca violența, anturajul, împrejurările și condițiile care determină săvârșirea de infracțiuni.

Astfel, copiii au înțeles că libertatea nu înseamnă să faci tot ceea ce vrei și că libertatea lor se termină acolo unde libertatea celorlalți este încălcată.

Totodată, polițiștii de prevenire, polițiștii de proximitate și lucrătorii de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au întâlnit elevii aflați în vacanță, în Salina Târgu Ocna, însoțiți de părinți sau bunici, cărora le-au distribuit pliante și materiale informative, ce abordează teme de interes general precum violența în școală, consumul de droguri, alcool și tutun, prevenirea absenteismului sau a

abandonului școlar, prevenirea furturilor din buzunare sau din locuințe și prevenirea fraudelor online.

Astfel, tuturor celor prezenți în Salina Târgu Ocna, pe parcursul a două ore, le-au fost adresate recomandări despre ce comportamente trebuie să adopte pentru a nu deveni victimele sau autorii unor infracțiuni.

Deoarece există un pericol permanent ca minorii să fie atrași în situații periculoase fie din necunoaștere, fie din naivitate, polițiștii băcăuani au o prioritate continuă în ceea ce privește prevenirea victimizării acestora, astfel încât vor desfășura permanent astfel de activități.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on