Întâlnirea transnaţională de management a proiectului „Learning By Doing”

erasmus2015-1

Miercuri, 11 martie 2015, la ora 1000, a avut loc deschiderea oficială a  întâlnirii transnaţionale europene de management a proiectului„Learning By Doing”, manifestare inițiată și organizată de Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Evenimentul a avut drept scop implementarea proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul programului ERASMUS+, acţiunea cheie 2.

La întâlnire au participat, alături de membrii echipei de implementare a proiectului  din organizaţia iniţiatoare, şi membri echipelor celor cinci instituţii partenere, respectiv: Şcoala Naţională de Administraţie Penitenciară, Agen – FRANŢA, Centrul de Pregătire a Personalului de Penitenciare Hasan Erbil,  Denizli- TURCIA, Centrul Naţional de Pregătire a Personalului de Penitenciare, Kalisz – POLONIA, Departamentul Instituţiilor Penitenciare, Chisinău- REPUBLICA MOLDOVA şi Institutul Superior de Studii Penitenciare, Roma – ITALIA.

Pe parcursul celor trei zile in care se desfășoară evenimentul, partenerii  proiectului participă la şedinţe comune, ce vizează schimbul de bune practici în domeniul pregătirii profesionale a personalului de penitenciare.

Un aspect important al întâlnirilor l-a constituit prefigurarea activităţilor ulterioare ale proiectului – desfăşurarea întâlnirilor de învăţare pe termen scurt, în cadrul cărora se vor realiza conţinuturile ştiinţifice a două ghiduri, respectiv ,,Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei profesionale” şi ,,Ghidul de bune practici pentru pregătirea în domeniul intervenţiei şi salvării în cazuri de urgenţă”.

De asemenea, cea de-a doua componentă majoră a proiectului, referitoare la schimbul intercultural și promovarea valorilor naționale și locale, a fost acoperită în cursul celor trei zile prin vizitarea principalelor obiective turistice și istorice din zonă, precum și prin prezentarea unor tradiții și obiceiuri specifice românești.

Activitățile proiectului se vor desfășura, pe perioada celor trei ani de derulare, în fiecare dintre țările partenere, în cadrul a două tipuri de vizite – de management a proiectului și de învățare ( în timpul cărora delegațiile partenere vor lucra efectiv la conceperea celor două ghiduri, concomitent cu schimbul de experiență și bune practici în domeniul pregătirii profesionale) .

Următoarele întâlniri transnaţionale vor avea loc în Italia, Turcia, Franța, Polonia şi Republica Moldova

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on