Icoana Maicii Domnului cu Pruncul în brațe, recunoscută ca făcătoare de minuni, a fost readusă spre închinare la Mănăstirea Măgura Ocnei

De ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2021, având binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim al Romanului și Bacăului, în cadrul slujbei Vecerniei, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul în brațe, recunoscută ca făcătoare de minuni, a fost readusă spre închinare la Mănăstirea Măgura Ocnei, unde va rămâne până miercuri. Icoană a aparținut vechii mănăstiri de călugări desființată în anii 1960-1964 (ca urmare a decretului 410 din 1959) .

Era venerată de credincioșii din toată zona Moldovei urcând dealul Măgura pentru a cere ajutor de la Maica Domnului. Astfel obștea Mănăstirii și pelerinii au înălțat rugăciune de mulțumire și de cerere către Milostivul Mântuitor și Maica Sa. Menționăm că icoana Maicii Domnului a fost donată Parohiei „Sf. Ioan” Tg. Ocna, după odiosul decret 410 din 1959, și așezată de 60 de ani în Biserica „Sf. Arhangheli” a parohiei, iar acest popas a fost posibil cu binecuvântarea și îndemnul Ierarhului nostru Ioachim spre bucuria obștii și credincioșilor din zonă.

Cu aceasta ocazie părintele protopop Ioan Bârgăoanu împreună cu preotul paroh Sorin Postelnicu a făcut și o procesiune cu Icoană prin orașul stațiune Tg. Ocna.

Soborul maicilor și credincioșii au înălțat împreună și rugăciuni pentru îndepărtarea bolilor și liniștirea sufletească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on