Vanatorii de munte omagiati astazi la Targu Ocna

Astăzi la Târgu Ocna am aniversat 105 ani de la înființarea Corpului Vânătorilor de Munte, militari de elită ai Armatei României al căror eroism este strâns legat de momentele importante ale istoriei naționale contemporane.

Acum un secol, contextul geopolitic a dus la înființarea unei unități specializate în „misiuni de recunoaștere, de siguranță și de legătură”, care acționa în special în trecătorile din Carpați.

Primăria orașului Târgu Ocna în parteneriat cu Batalionul 22 Vânători de munte „Cireşoaia” din localitatea Sfântul Gheorghe sub comanda domnului locotenent colonel Popescu Vasile și alaturi de Centrul Militar Județean Covasna reprezentat de locotenent colonelul Gaița Mihai Liviu au luat parte la un ceremonial militar-religios.Manifestarea a început la osuarul de la Poieni cu o slujbă de comemorare a eroilor, oficiată de un sobor de preoți din Protopopiatul Onești, preotul militar Ioan Cucu continuând la Monumentul Vânătorilor de Munte din fața Schitului Eftimie cel Mare de pe dealul Ciresoaia.

În cadrul evenimentului, s-au depus coroane de flori, în memoria eroilor Batalionului Vânători de Munte, care în Primul Război Mondial, sub comanda maiorului Virgil Bădulescu şi-au demonstrat vitejia şi spiritul de sacrificiu în lupte.

Dragi cavaleri ai florii de colț și apărători ai crestelor carpatine vă mulțumim pentru curajul cu care ați participat în luptele de la Oituz, Coșna, Cireșoaia, eliberarea Bucovinei și nordului Basarabiei, ajungând până în munții Caucaz și ai Crimeii, luptând apoi pentru eliberarea Transilvaniei, în Ungaria și în Slovacia, în munții Tatra, apoi în podisul Boemiei.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on