Colegiul Național „Costache Negri” – PROIECT ERASMUS – UN PAS SPRE VIITOR

PROIECTUL ERASMUS – UN PAS SPRE VIITOR

În anul școlar 2020-2021, un grup de 16 elevi ai Colegiului Național „Costache Negri” din Târgu Ocna a beneficiat de finanțare Erasmus+, un program de finanțare europeană modern, de mare amploare și cu largi perspective de viitor.

Elevii au avut ocazia de a călători peste hotare, până în insula Cipru, o destinatie turistică de vis, cu un patrimoniu impresionant și o istorie valorificată la maximum. În plină pandemie, acest proiect le-a oferit șansa de a-și urma pasiunea pentru lucrul pe calculator și de a-și extinde atât universul cunoștințelor din domeniul informaticii, cât mai ales universul cultural.

Cei 16 elevi au beneficiat de o serie de cursuri după un program de lucru de 6 ore pe zi,timp de 3 săptămâni, fiind pregătiți în cadrul firmelor L. Lazarou CTC si SSM Global Training Services LTD să lucreze în programele Abdobe Dreamweaver, Adobe Ilustrator și Adobe Photoshop. Mobilitatea s-a finalizat cu o serie de atestate de recunoaștere a abilităților practice dobândite în cadrul mobilității de către elevi.

De altfel, experiența Erasmus nu a însemnat numai dezvoltarea pe plan profesional,ci și pe plan personal a elevilor, care și-au dezvoltat capacitatea de cooperare pentru lucrul în echipă, au devenit mai organizați, au învățat să-și gestioneze mai bine timpul în vederea îndeplinirii sarcinilor primite și au descoperit o mică parte a lucrului la un loc de muncă în domeniul IT, cu avantajele și dezavantajele unui astfel de loc de muncă. Cu siguranță această experiență le-a lărgit foarte mult perspectivele de viitor, peste orice limite, ajutându-i să se orienteze mai ușor către o carieră potrivită pentru ei, cu precădere într-un domeniu de activitate legat de IT.

Radu Daniela, clasa a XI-a A, Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on