500 de tineri din Târgu Ocna se vor forma profesional în cadrul Solidarity FabLab (Fabrication Laboratory), susținut de Fundația Terre des hommes, cu sprijinul Fundației Orange.

COMUNICAT DE PRESĂ

Un FabLab solidar la Târgu Ocna

BUCUREȘTI, 29 SEPTEMBRIE 2021. 500 de tineri din zona Târgu Ocna – jud. Bacău se vor forma profesional în cadrul Solidarity FabLab (Fabrication Laboratory), susținut la Târgu Ocna de Fundația Terre des hommes, cu sprijinul Fundației Orange. Astfel, în cadrul Solidarity FabLab Târgu Ocna din Liceul Tehnologic din localitate se vor organiza o serie de activități care să cultive abilitățile antreprenoriale (mai ales tehnice, digitale și IT) ale tinerilor din zonă, pregătind intrarea lor pe piața muncii.

Proiectul va fi implementat de Fundația Terre des hommes, care se va asigura că 500 de copii și tineri din grupuri vulnerabile, categorii defavorizate, copii aflați în conflict cu legea și copii afectați de migrație vor avea acces la cursuri și la o comunitate de sprijin din partea organizațiilor locale, companiilor private și antreprenorilor.

Beneficiarii direcți vor fi: 440 liceeni și elevi de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna și școlile din împrejurimi,  30 de șomeri și/ sau tineri  înscriși în programul a doua șansă, 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13-22 de ani de la Centrul de Detenție din Târgu Ocna,  15 profesori de la Liceul Tehnologic Târgu Ocna și școlile din apropiere (din Târgu Ocna, Slănic Moldova, Dofteana, Dărmănești), 15 lideri ai comunității locale.

De-a lungul proiectului se vor organiza pentru 100 de tineri sesiuni de inițiere în noțiuni de imprimare 3D, sesiuni de folosire a echipamentelor 3D, aprofundare a noțiunilor necesare și creare a unor obiecte prin tehnologia 3D și punerea în practică a propriilor idei. Ulterior, un total de 400 de tineri vor fi consiliați pentru a-și găsi un loc de muncă și/sau a începe o afacere.

Pe tot parcursul activităților, profesorii și liderii comunității (tineri, personal ONG, antreprenori), și ei la rândul lor inițiați în utilizarea echipamentelor din Solidarity FabLab Târgu Ocna, îi vor sprijini pe tineri să își producă propriile obiecte pe care le vor prezenta la Târgul de produse, eveniment special organizat în cadrul proiectului.

Proiectul Solidarity FabLab Târgu Ocna se va desfășura în perioada 2021 – 2023 cu o finanțare de 53.213 euro acordată de Fundația Grupului Orange și Fundația Orage România. 

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Despre Fundația Terre des hommes România

Terre des hommes (Tdh) este o organizație neguvernamentală de protecție a drepturilor copiilor, delegația română fiind activă încă din 1992. În prezent, Tdh este printre puținele organizații din România care desfășoară proiecte speciale pentru copiii afectați de migrație sau copiii care intră în contact cu justiția; în fiecare an, mii de copii și părinți sunt beneficiari ai activităților Tdh în aceste domenii. Organizația folosește principii inedite precum mentoratul, participarea copiilor în societate, metodologia Mișcare, Joc și Sport. Tdh contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului și la reforma asistenței sociale, și publică periodic resurse gratuite pentru profesioniști, dar și pentru copii și părinți, promovând respectarea drepturilor tuturor copiilor. Pentru mai multe detalii, accesați www.tdh.ro.

Contact pentru presă:

Nicoleta Popescu

nicoleta.popescu@tdh.ch

telefon: +40 371 300 390

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on