Storytellers live la Salt & Blues în cadrul WEEK-END FEST X 3 la Târgu Ocna

Sir Blues Vali Racilă & Marcian Petrescu & Mihai Tacoi, au susținut duminică 29 aug 2021 , recitaluri „Salt and Blues” și Storytellers, pe scena Centrului Cultural ,,Ion Talianu”.


Sir Blues Vali Răcilă cântă blues tradiţional, hipnotic, ritmic, pasional, blues-ul care în urmă cu mai bine de două sute de ani a hrănit spiritual sclavii de pe plantaţiile de bumbac din sudul Americii de Nord şi muncitorii de pe şantierele Lumii Noi ce-şi începea expansiunea economică. Interpretarea vocală şi-o acompaniază alternativ cu patru chitare, pe care le poartă cu el peste tot, care au și nume : Chris, Esop, Gabrielle și Robert Johnson. În Viena – capitala muzicală a lumii – timp de şase săptămâni muzicieni şi personalităţi ale comunităţii internaţionale de blues se reunesc la Vienna Blues Spring. În 2015, Vali Răcilă a fost pe scenă. A făcut turnee în Austria, Belgia, a mai concertat la Londra, iar în ţară, peste tot unde a fost invitat.

MARCIAN PETRESCU – muzicuta, voce, textier, povestitor
MIHAI TACOI – chitara acustica, voce


Marcian Petrescu este cotat în prezent drept cel mai bun cântăreț la muzicuță din blues-ul românesc. Are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind „Drifting Blues” (2018).

Mihai Tacoi este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues, cât și în muzică rock și rock alternativ. Este profesor de chitară și, pe lângă activitatea din proiectele Trenul de Noapte și Storytellers, este liderul formației Umbra, cu care abordează un rock alternativ melodic. În trecut a cântat timp de aproape 4 ani în trupa Blue Spirit a lui Mike Godoroja.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on