Expoziție de artă plastică – Mihai Nechita-Burculeț

Centrul Cultural ”Ion Talianu” a găzduit și v-a găzdui timp de 2 săptămâni, vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist plastic Mihai Nechita-Burculeț. De-a lungul timpului, artistul și-a definit un stil propriu și o individualitate plastică.Lucrările sale transmit stări, dispoziții sufletești, superb exprimate pictural.

Născut în județul Iași, în satul Sarca, pictorul a arătat încă din copilărie un mare interes față de peisajul și natura înconjurătoare a satului său natal, ale cărui culori și forme s-au regăsit mai târziu în picturile sale.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 1994, Mihai Nechita – Burculeț și-a desăvârșit pregătirea sub îndrumarea pictorului Victor-Mihăilescu Craiu, de la care deprinde o mare pasiune, dar și un mare respect pentru gestul pictural. Absolvent atât al Facultății de Arte plastice din Iași, cât și al Facultății de Muzeologie din București, pictorul Mihai Nechita Burculeț își desfășoară din 1977 activitatea în orașul Târgu Ocna, slujind neîncetat arta, aducând prin ea bucurie, căldură și sensibilitate celor din jur.Lucrările sale și-au găsit un binemeritat loc în colecții muzeale prestigioase sau în expoziții personale și de grup, fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate.

Lucrările pictorului se regăsesc în colecții particulare în Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România.Invităm la acest eveniment pe toți iubitorii artelor plastice, asigurându-i că vor avea parte de o călătorie emoționantă în universul unui artist care a știut să păstreze mereu o privire pe cât de proaspătă, pe atât de profundă asupra lumii din afara și dinlăuntrul său.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de distanțare socială. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on