Misiunile jandarmilor băcăuani în luna iulie

În luna iulie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au executat misiuni de menţinere și de asigurare a ordinii publice atât în sistem integrat, în cooperare cu poliţişti, cât și prin echipaje independente de jandarmi, acționând pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, precum şi pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov2.

În această perioadă, jandarmii au aplicat peste 370 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de peste 70.000 de lei, din care 294 au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 23 nerespectarea normelor de protecție sanitară. De asemenea, 29 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura, 16 sancțiuni au fost aplicate pentru contravenții silvice, dar au fost aplicate sancțiuni și pentru alte genuri de fapte de natură contravențională(apelarea nejustificată la 112, lăsarea liberă a câinilor, fără lesă, în fonduri de vânătoare, recoltarea din fondul forestier a produselor nelemnoase). În ceea ce privește faptele de natură penală, jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a șapte infracţiuni constatate independent, iar pe timpul acțiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Bacău, jandarmii au acordat sprijin la constatarea unui număr de 30 de infracţiuni. Recomandăm cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația o impune, iar în cazuri de urgenţă să apeleze numărul unic 112.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on