Jandarmii din Tg.Ocna au reușit să stingă un incendiu violent izbucnit pe o pășune

In jurul orei 13.00, jandarmii se aflau într-o acțiune de patrulare și au fost sesizați despre faptul că pe un deal din cartierul Păcuri arde o buna parte din pășune.

Aceștia s-au deplasat către zona respectiva, unde izbucnise un incendiu de vegetație care se extindea rapid către niște anexe. In apropiere nu se afla nicio persoana, iar jandarmii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului.
Reamintim cetățenilor să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor provocate de arderea resturilor și deșeurilor vegetale, transmise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacău-
„Facem un apel pentru a-i determina pe cetăţeni să renunţe la igienizarea terenurilor prin incendiere!
Arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei.


Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea unor reguli şi măsuri pentru utilizarea focului deschis.”

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on