mai. 09ActualitateComentariile sunt închise pentru Exercițiu multinațional militar NATO la Comanesti
Vă informăm că Ministerul Apărării Naționale desfășoară pe raza orașului Comănesti un exercițiu multinațional militar la care vor participa personal și tehnică militară aparținând Ministerului Apărării Naționale din România și din statele partenere NATO.
Aceștia își vor desfășura activitatea în baza unui scenariu fictiv elaborat la nivelul MApN. Acțiunile militarilor vor fi executate în conformitate cu procedurile specifice de acces și vor fi monitorizate de reprezentanții pe linie de securitate prezenți pentru a se asigura că activitățile se desfășoară în condiții de siguranță. Acțiunile se vor desfășura pană în perioada 10-14 Mai 2022.
nov.. 01ActualitateComentariile sunt închise pentru A fost reconstituit chipul fetiței găsite moartă în Arad. Anchetatorii cer ajutor pentru identificarea ei. ATENȚIE – Imagine care vă poate afecta emoțional
Procurorii de la Parchetul Tribunalului Arad au reconstituit figura copilului ucise și incendiate, din Arad, și au făcut publice mai multe fotografii cu reconstrucția pentru a cere ajutorul în identificarea acestuia.
Persoana are următoarele semnalmente:
–constituție astenică,
-fără semne particulare,
-înălțime aproximativ 120 cm,
-față ovală,
-păr șaten spre castaniu cu lungimea de 20 cm,
-ochi căprui.
Acesta prezintă găuri în urechi, specifice pentru cercei, greu vizibile.
Dacă aveți informații în legătură cu persoana dispărută, sunați imediat la 112!
Atenție, imaginea de jos cu reconstituirea făcută de autorități vă poate afecta emoțional.
aug.. 18Actualitate, Evenimente LocaleComentariile sunt închise pentru Expoziție de artă plastică – Mihai Nechita-Burculeț
Centrul Cultural ”Ion Talianu” a găzduit și v-a găzdui timp de 2 săptămâni, vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist plastic Mihai Nechita-Burculeț. De-a lungul timpului, artistul și-a definit un stil propriu și o individualitate plastică.Lucrările sale transmit stări, dispoziții sufletești, superb exprimate pictural.
Născut în județul Iași, în satul Sarca, pictorul a arătat încă din copilărie un mare interes față de peisajul și natura înconjurătoare a satului său natal, ale cărui culori și forme s-au regăsit mai târziu în picturile sale.
Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 1994, Mihai Nechita – Burculeț și-a desăvârșit pregătirea sub îndrumarea pictorului Victor-Mihăilescu Craiu, de la care deprinde o mare pasiune, dar și un mare respect pentru gestul pictural. Absolvent atât al Facultății de Arte plastice din Iași, cât și al Facultății de Muzeologie din București, pictorul Mihai Nechita Burculeț își desfășoară din 1977 activitatea în orașul Târgu Ocna, slujind neîncetat arta, aducând prin ea bucurie, căldură și sensibilitate celor din jur.Lucrările sale și-au găsit un binemeritat loc în colecții muzeale prestigioase sau în expoziții personale și de grup, fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate.
Lucrările pictorului se regăsesc în colecții particulare în Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România.Invităm la acest eveniment pe toți iubitorii artelor plastice, asigurându-i că vor avea parte de o călătorie emoționantă în universul unui artist care a știut să păstreze mereu o privire pe cât de proaspătă, pe atât de profundă asupra lumii din afara și dinlăuntrul său.
Vernisajul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de distanțare socială. Purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.
aug.. 04ActualitateComentariile sunt închise pentru Misiunile jandarmilor băcăuani în luna iulie
În luna iulie a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au executat misiuni de menţinere și de asigurare a ordinii publice atât în sistem integrat, în cooperare cu poliţişti, cât și prin echipaje independente de jandarmi, acționând pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională, precum şi pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov2.
mai. 13ActualitateComentariile sunt închise pentru De sâmbătă putem renunța la purtatul măștii în aer liber
De sâmbătă, 15 mai, putem renunța la purtatul măștii în aer liber, a anunțat joi Președintele Klaus Iohannis. Restricțiile de circulație pe timp de noapte sunt eliminate, iar magazinele își reiau programul normal.
„Din 15 mai, se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. În mijloacele de transport va rămâne obligatorie, la fel şi în spaţiile închise”, a declarat Președintele României.
„A doua măsură este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor economici. Magazinele vor reveni la programul normal”, a adăugat el.
Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile în limita a 25% din numărul de locuri.
De la 1 iunie, evenimentele private ca nunțile și botezurile vor fi permise cu maximum 70 de persoane în exterior sau 50 în interior.
mai. 13ActualitateComentariile sunt închise pentru Înălţarea Domnului sărbătorită pe 13 mai 2021 de creştinii catolici. Ce semnificaţie are această sărbătoare
Pe 13 mai, creștinii romano-catolici celebrează Înălțarea Domnului, cea mai importantă sărbătoare de după Paști. Anul acesta, ea va fi urmată la aproape o lună, pe 10 iunie, de sărbătoarea din calendralele ortodoxe și greco-catolice.Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante momente din an pentru creștini. Acesta marchează despărțirea lui Iisus de lumea palpabilă pentru a se alătura, în ceruri, lui Dumnezeu. Evenimentul s-a petrecut pe Muntele Măslinilor, în Grădina Ghetsimani unde, în văzul tuturor celor prezenți, s-a petrecut minunea Înălțării.Locul este unul plin de însemnătate: pe deoparte este spațiul preferat de Mântuitor pentru rugăciune, pe de altă parte, este și locul în care Isus a fost arestat, înainte de a fi răstignit. „Isus intră în starea de slavă a Tatălui, de mărire, pe care noi o recunoaștem, în care noi credem și spre care ne îndreptăm cu toți frații noștri întru aceeași credință’, spunea monseniorul Ioan Robu în cadrul unui interviu, referindu-se la această sărbătoare importantă.Cum sărbătorim Înălțarea Domnului?Ziua este marcată de slujbele de oficiere a Sfintei Liturghii, la care toți credincioșii sunt invitați să participe, fie fizic, fie online, pe site-urile bisericilor care transmit slujbele. De astăzi, saluturile „Cristos a Înviat! și „Adevărat a Înviat’ sunt înlocuite cu „Cristos s-a Înălțat!’ și „Adevărat s-a Înălțat!’. Și tot în această zi se mănâncă pentru ultima oară ouăle roșii (vopsite).Rusaliile, următoarea sărbătoare importantăLa 10 zile distanță de Înălțarea Domnului, adică la 50 de zile de la sărbătoarea Învierii, romano-catolicii se pregătesc pentru o altă sărbătoare importantă, Rusaliile sau Coborârea Sfântului Duh.
mart.. 27ActualitateComentariile sunt închise pentru În această noapte „dormim mai puțin”. Ora 03.00 devine ora 04.00
În această noapte, România trece la ora de vară, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 28 martie 2021 este cea mai scurtă zi a anului, având, teoretic, 23 de ore. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.
mart.. 01ActualitateComentariile sunt închise pentru Un bărbat din Onesti a luat ostatici doi muncitori: Baie de sânge, după ce poliția a intrat peste atacator, un om mort
Baie de sânge la Onești, județul Bacău, unde un bărbat a luat ostatici doi muncitori! Acesta i-a înjunghiat, înainte de pătrunderea trupele speciale. Unul a murit, altul este în stare gravă, iar atacatorul este împușcat, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO.
Atacatorul este un bărbat de 68 de ani. Acesta a reținut, împotriva voinței lor, într-un apartament, doi bărbați, care efectuau lucrări de reparații la un imobil ce i-a aparținut celui în cauză în trecut. După ce negocierile cu poliția nu au dat roade, forțele de ordine au intrat peste bărbat. Pe acesta l-au împușcat în picior. Unul dintre cei doi ostatici a fost înjunghiat mortal, în timp ce celălalt este în stare gravă, la spital.
feb.. 07ActualitateComentariile sunt închise pentru Părinții trebuie să își dea consimțământul anticipat cu privire la testarea antigen
Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății stipulează:
„b) În cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale.
feb.. 05ActualitateComentariile sunt închise pentru Românii ar putea plăti CAS și CASS pentru tichetele cadou
O parte dintre tichetele cadou acordate angajaților vor fi incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii, prevede un proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor.
Excepţie vor face bonusurile de acest fel acordate cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană.
Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus. În mod alternativ, puteți accesa informații mai detaliate și vă puteți schimba preferințele înainte de a vă exprima consimțământul sau puteți refuza să vă dați consimțământul. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web. Vă puteți modifica preferințele oricând prin revenirea pe acest site sau puteți vizita politica noastră de confidențialitate.