Category: Stiri Locale

24 Ianuarie – 2021 Unitate în gând și în rugăciune în Parohiile din cuprinsul Protopopiatului Onești

Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 consfințește o realitate prezentă în cugetele fiecărui român: aceea de „neam”, care se definește prin același sânge, aceeași limbă, același simțământ și aceeași credință. Astăzi, după 162 de ani de la Mica Unire, preoții Protopopiatului Onești au exprimat în slujba de Te Deum caracterul anamnetic al ideii de „neam”, unindu-se toți în rugăciune cu gândul la cei care au conferit neamului românesc identitate. Astfel, unitatea de credință reflectată prin cult a actualizat în inima enoriașilor din Protopopiatul Onești sentimentul apartenenței la același neam, reamintindu-le că ceea ce ne unește și ne edifică într-un trup viu și dinamic sub chipul Bisericii este credința în Dumnezeul Treimic.

100 de ani de la nașterea lui Valeru Gafencu

Duminică 24 ianuarie 2021 s-a săvârșit slujba de pomenire la Biserica ” Sf.Impărați” – Tg.Ocna pentru Valeriu Gafencu.

Valeriu Gafencu (24.01.1921 – 18.02.1952), „sfîntul închisorilor”, s-a născut în comuna Sîngerei (jud. Bălţi). Arestat pentru apartenenţa sa la Frăţiile de Cruce, după evenimentele din ianuarie 1941, a fost condamnat la 25 de ani muncă silnică şi a rămas în detenţie şi după lovitura de stat de la 23 august 1944, cînd a refuzat să semneze cererea de eliberare condiţionată. Cînd a fost arestat, era student în anul II Facultăţii de Drept din Iaşi.

Continuare >>>

Finalizarea procedurii de licitație și atribuirea contractului de lucrări și servicii pentru tronsonul de drum afectat de pe DN12A km 100+910 – 101+150

SEMNE BUNE ANUL ARE

Referitor la obiectivul de investiții “ Eliminarea efectelor inundațiilor pe DN 12A km 100+910 – 101+150” – tronsonul de la ieșirea din orașul Târgu Ocna către Comănești, în zona cartier Mosoare. De la apariția primelor fisuri pe carosabil, Primăria Târgu Ocna a întreprins toate demersurile necesare în vederea remedierii situației, prin corespondența permanentă cu instituțiile abilitate: Instituția Prefectului, I.J.S.U., C.N.A.I.R. Iași.

La ultima solicitare transmisă de Primăria Târgu Ocna către C.N.A.I.R. Iași, la începutul acestui an, s-a primit răspuns cu privire la stadiul investiției:“Prin adresa nr. 819/21.01.2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, comunică finalizarea procedurii de licitație și atribuirea contractului de lucrări și servicii executantului Asocierea S.C. CREATIV TUB S.R.L. – S.C. ROYAL CDV G2 S.R.L, pentru tronsonul de drum afectat de pe DN12A km 100+910 – 101+150. Ordinul de începere a execuției lucrărilor se va emite după aprobarea Bugetului de Stat.”

Primarul orașului Târgu Ocna împreună cu personalul din aparatul propriu de specialitate, monitorizează permanent obiectivul și stadiul lucrărilor pentru menținerea siguranței rutiere.

Drumul spre și dinspre casă, trebuie să fie sigur și plăcut!

Incendiu Bogata

Un incendiu s-a produs în această seară în Bogata (Dofteana).

Pompierii au intervenit urgent și au stins incendiul. Din fericire nu sunt victime.

5 tiruri cu pachete de igienă a ajuns in Bacau

Instituția Prefectului – județul Bacău, alături de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, Direcția de Sănătate Publică a județului Bacău, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bacău și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, în baza ordinului prefectului, coordonează toate acțiunile întreprinse în derularea POAD, astfel încât să fie asigurată respectarea unitară atât a prevederilor OUG nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, cât și a tuturor actelor normative în vigoare cu privire la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, provocată de SARS-Cov 2.

Şina ruptă din cauza gerului. Trenul a stationat in gara Targu Ocna 160 minute

Trenul R 5202 Siculeni-Focşani, cu 30 de călători, a avut o întârziere de 160 de minute şi a staţionat în staţia Târgu Ocna, de la ora 7.00, după ce şinele s-au rupt din cauza gerului.

“Şina ruptă între Oneşti şi Târgu Ocna a fost remediată, iar trenul a plecat din staţie la ora 09.45, având 160 minute întârziere”, spun reprezentanţii CFR Călători.

Trenul trebuia să ajungă la Focşani la ora 9.00.

20.01.2021 – Oprire apa in Targu Ocna

-14

Primăria Orașului Târgu Ocna – Comunicat

La Târgu Ocna, comandamentul responsabil cu deszăpezirea oraşului este pregătit să întâmpine sezonul rece printr-o foarte bună organizare și întrebuințarea eficientă a tuturor utilajelor de care dispune și a resursei umane.

Peste 10 utilaje acționează pentru deszăpezirea drumurilor, trotuarelor din oraș:

3 Buldoexcavatoare 2 Autobasculante de 7,5 t echipate cu plug și sărăriță 1 Autobasculantă de 18 t echipată cu plug și sărăriță 1 Tractor echipat cu plug și sărăriță1 Tractor pentru transportat material antiderapant2 Freze de zăpadă pentru curățirea trotuarelor1 Miniîncărcător frontal.

La acțiunile de deszăpezire participă activ, totodată și:echipe formate din angajați ai S.C. Compania de Utilități Publice Târgu Ocna S.A. (25 persoane)o echipă formată din beneficiari ai Legii 416 – privind venitul minim garantat (10 persoane)În luna ianuarie, până în prezent, au fost împrăștiate:14 tone material antiderapant 2 părți nisip/1parte sare66 tone material antiderapant 1/1Se intervine pentru deszăpezire cu următoarele priorități:drumuri în pantă și rampă,trotuare și treceri de pietoniartere principale cu un volum mare de traficartere secundarealte străzi prevăzute în graficePrin urmare, deszăpezirea nu se face simultan, ci cu prioritățile stabilite conform volumului de trafic pe străzile respective sau gradului de înclinație al acestor drumuri, pantele și rampele necesitând deszăpezirea imediată pentru a evita deraparea autovehiculelor.

Pentru semnalarea eventualelor probleme apărute în urma ninsorii vă punem la dispoziție numerele de telefon:0742 204 1410234 344 114Conduceți prudent, adaptând viteza la condițiile meteo

Schimbari in invatamantul din Targu Ocna

La Inspectoratul Școlar Județean Bacău s-a întrunit un prim consiliu de administrație din acest an, prin care s-a aprobat detașarea în interesul învățământului a directorilor și directorilor adjuncți pe posturile rămase neocupate în urma concursului care a avut loc în urmă cu mai bine de patru ani. Unii dintre directori au rămas „pe loc”, alții au fost schimbați.

În orasul Targu Ocna au primit această detașare următorii directori și directori adjuncți:

COLEGIUL NAŢIONAL „COSTACHE NEGRI” TÂRGU OCNAANTOHE C. CARMENDIRECTOR
COLEGIUL NAŢIONAL „COSTACHE NEGRI” TÂRGU OCNADOCAN P. MIHAIDIRECTOR ADJUNCT
LICEUL TEHNOLOGIC TÂRGU OCNATANASĂ F. SIMINADIRECTOR
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR 1 TÂRGU OCNAVOICU G. ELENADIRECTOR
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR 2 TÂRGU OCNABAȘTEA V. ADINA ROXANADIRECTOR ADJUNCT
ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR 7 TÂRGU OCNAGROZESCU C. MARIA ALINADIRECTOR
http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on