Category: Stiri Locale

30 de module pentru vânzare produse la piață au sosit

Luni! Început de săptămână cu spor!

30 de module pentru vânzare produse la piață au sosit.

Aceste vor înlocui pe cele existente aflate intr-un grad avansat de uzură!

Piața agroalimentara în curând va avea un nou aspect.

Producătorii locali, întreprinderile individuale și asociațiile familiale prezente în piață își vor putea expune produsele, legumele, verdețurile și fructele în mod corespunzator.

Susțin consumul de alimente naturale direct de la producători.

#Împreună pentru un oraș frumos și atractiv!

Comunicat: Cristian Aurelian Ciubotarul – Primarul Orasului Targu Ocna

Colonel(r) Constantin PANȚÎRU – Lansare de carte : „Gânduri târzii”, ”Reflexii de toamnă” și „Similitudini”.

Colonelul (r) Constantin PANȚÎRU a lansat in cadrul implinirii a 25 de ani de infiintare a Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare volumele : „Gânduri târzii”, ”Reflexii de toamnă” și „Similitudini”.

In timpul evenimentului s-au recitat poezii scrise de autor de catre elevii SNPAP, iar la urma autorul a oferit tuturor autografe.

Concursul “Prietenii Pompierilor” și-a desemnat câștigătorii

În acest an, orașul Târgu Ocna a fost gazda acestei competiții cu tradiţie s̗i de o însemnătate deosebită în dezvoltarea spiritului civic și abilităt̗ilor tehnico-aplicative s̗i sportive în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Concursul a constat în următoarele probe:

1) Proba teoretică;

2) Proba – Pista cu obstacole;

3) Proba – Ştafeta de 400 m.

La linia de start s-au aliniat cinci echipe de elevi.

Cu toate că a fost o întrecere sportivă disputată, la final cu toții au fost câștigători.Pe lângă diplome și medalii, elevii au dobândit trăsăturile morale specifice unui, cum ar fi curajul, inițiativa, spiritul de echipă, corectitudinea și disciplina.

Felicitări tuturor participanților!

Bogdan Ababei si-a dat demisia din Consiliul Local

Bogdan Ababei fostul candidat la functia de primar la alegerile locale din partea USr a demisionat din Consiliul Local.

Acesta a demisionat si din partid iar la scrut timp s-a inscris in PNL.

Ceremonial militar de primire a moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni și ale
Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

În contextul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea școlii și a sfințirii Bisericii închinată „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste„ din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, la sediul instituției va fi adusă, spre închinare, Racla cu părticele din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și din cele ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia.

Racla cu moaștele sfinților, făurită la Atelierele Patriarhiei Române, va fi adusă la Târgu Ocna, de la Mănăstirea Nechit – Neamț, de către Părintele Arhimandrit Stareț Zenovie, în data de 13 mai 2022, începând cu ora 1645, și va rămâne spre închinare până sâmbătă, 14 mai, ora 1700.

Continuare >>>

Festivitatea de aniversare a 25 de ani de la înființarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna 1997-2022


Acum 25 de ani, lua ființă Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna, instituție de învățământ militar, devenită emblematică pentru sistemul penitenciar românesc, care a oferit de-a lungul unui sfert de veac multor generații de ofițeri și agenți de poliție penitenciară șansa să se formeze aici ca oameni și ca profesioniști de cel mai înalt nivel.
În acest context aniversar, în perioada 12-14 mai 2022, școala noastră a programat o serie de evenimente deosebite, cu însemnătate specială pentru instituție, dar și pentru comunitatea noastră.
Astfel, în data de 12 mai 2022, în prima zi destinată evenimentelor, a fost organizată festivitatea de aniversare a 25 de ani de la înființarea școlii, eveniment la care au luat parte: personalul școlii, foștii angajați care au activat de-a lungul celor 25 de ani în instituție, domnul Cristian-Aurelian Ciubotaru, primarul orașului stațiune Târgu Ocna și domnul colonel (r) Ioan Grefu, primul comandant al școlii naționale.

Continuare >>>

Accident rutier pe DN12B Slănic Moldova-Targu Ocna

Un accident rutier a avut loc, în această dimineață (n.r. – joi, 12 mai), pe DN12B Slănic Moldova – Târgu Ocna, după ce o tânără de 22 de ani s-a răsturnat cu mașina în afara părții carosabile.

Din fericire, în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare instruiți pe tema situațiilor de urgență

Informațiile privind acordarea primului ajutor ar trebui să fie accesibile tuturor, acestea sporind capacitatea unei persoane de a acționa pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire ale unei victime.În acest context, în data de 09.05.2022, începând cu ora 0800, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au dezbătut, în cadrul disciplinei „Responsabilitate socială, statut și deontologie profesională”, tema „Modalități de acordare a primului ajutor”.Dezbaterea a fost organizată în colaborare doamna Lăcrămioara BOZ, coordonator program 112 din cadrul Asociației ‘‘Sfântul Nicolae cel Milostiv„ din Iași.

Continuare >>>

Harapu Alexia si Miron Darius – Castigatorii Miss&Mister – C.N. „Costache Negri” 2022

Tabăra, o experiență de viață pentru minorii și tinerii deținuți de la Centrul Educativ Târgu Ocna, organizată în cadrul proiectului CHILD

În perioada 16 – 19.04.2022 a avut loc cea de-a doua tabără din cadrul Activității 3.3 Organizarea de tabere și excursii pentru minori și tineri romi și alte categorii expuse riscului de excluziune socială din proiectul „CHILD – Reintegrarea socială a minorilor prin învățare și dezvoltare personală”.

Proiectul CHILD, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, are o valoare de 1.494.117 euro și se derulează pe o perioadă de 5 ani (28.12.2018 – 28.12.2023). Proiectul are ca obiectiv facilitarea reintegrării sociale a minorilor și tinerilor deținuți și alte categorii expuse riscului de excluziune socială, prin îmbunătățirea educației și a asistenței specifice acordate în cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna.

Continuare >>>
http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on