20 elevi moldoveni își vor face studiile în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu Ocna

Miercuri, 21 octombrie 2020, în incinta Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost delegați la studii candidații admiși la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna, România.

Cei 20 elevi, vor studia, timp de un an, la cursul de instruire a agenților de penitenciare, iar formarea acestora reprezintă o oportunitate deosebită de a obţine cunoştinţe, menite să răspundă direct necesităţilor de dezvoltare a personalului sistemului administrației penitenciare.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a venit cu un mesaj de salut și felicitare, în fața viitorilor agenți, accentuând importanța și valoarea burselor de studii oferite de statul român.

Menţionăm că, datorită bunelor relaţii de colaborare, stabilite între sistemul administrației penitenciare din Republica Moldova şi cel din România, materializate prin semnarea protocolului de cooperare, anual,  partea română asigură instruirea şi calificarea elevilor moldoveni în domeniul penitenciar în cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din orașul Târgu Ocna.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna este o instituție de învățământ  postliceal, acreditată ca instituție de învățământ de către Ministerul Educației Naționale și recunoscută la nivel internațional, cu o capacitate de şcolarizare de 200 de locuri.

http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on