1899.98 kg deseuri de echipamente electrice si electronice colectate de Primaria Targu Ocna in urma campaniei de colectare a DEEE-urilor

Prin campania de colectare a DEEE-urilor desfasurata in perioada 10-12 oct 2019 de catre Primaria Targu Ocna in colaborare cu Rorec, au fost colectate 1899.98 Kg deseuri de echipamente electrice si electronice.

DEEE-urile conțin substanțe periculoase pentru sănătatea ta și pentru mediu, dar și cantități mari de materii prime secundare. De aceea, este foarte important să fie reciclate corespunzător. Descoperă ce poți face în acest sens.

Dintre substanțele periculoase conținute în DEEE-uri și efectele nocive ale acestora asupra mediului înconjurător și sănătății menționăm următoarele:

  • Freonul degradează stratul de ozon și contribuie la încălzirea globală.
  • Substanțele ignifuge bromurate (compuși de organobrom care se aplică pe produse pentru a inhiba sau a încetini aprinderea materialelor combustibile în caz de incendiu) nu se degradează în mod natural în mediu, având efecte nocive substanțiale. Expunerea pe termen lung la acestea poate genera tulburări de memorie și poate interfera cu modul de funcționare normal a glandei tiroide și sistemului hormonal.
  • PVC-ul este un material de plastic ce conține clor și este utilizat în principal pentru izolarea cablurilor. Procesarea prin ardere a acestuia este necorespunzătoare și generează emisii ce rămân pentru mult timp în mediu, fiind cele mai toxice după materialele radioactive.
  • Mercurul se găsește în becuri și lămpi economice, baterii, aparate vechi, întrerupătoare și relee. Acesta afectează în principal rinichii și sistemul nervos.

Cunoscând pericolele pe care DEEE-urile le reprezintă pentru mediu și pentru sănătatea ta, dar și importanța recuperării de materii prime secundare prin reciclarea acestora, îți recomandăm să le colectezi întotdeauna separate de restul deșeurilor și să le predai celui mai apropiat centru de colectare specializat. Vizitând Harta Reciclării vei putea alege centrul potrivit pentru tine și poți adăuga alte centre de colectare, contribuind la completarea hărții cu informații extrem de importante pentru creșterea ratei de colectare a DEEE-urilor.


http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=40000&adtest=on